El gran paper de la fisioteràpia als nostres dies

El gran paper de la fisioteràpia als nostres dies

El paper de la fisioteràpia no només se centra en recuperar l'organisme després d'una lesió, sinó també prevenir i millorar l'estat global del cos per obtenir-ne el millor rendiment.

Queda enrere la idea de que la fisioteràpia només arrecla lesions. El fisioterapeuta s'ha convertit en el terapeuta que ens orienta de les necessitats individuals i específiques; i aporta una visió global de la funcionalitat de la persona. Capaç de valorar des d'una petita disfunció mecànica en una localitzada articulació, fins a l'harmonia i el moviment global del nostre cos.
Actualment, la fisioteràpia no és una especialitat, sinó moltes. El paper del fisioterapeuta ja no es centra únicament en l'aplicació d'electroteràpies o termoteràpies (corrents, fred, calor, magnetoteràpia, laserteràpia ...). Tot el conjunt de tècniques manuals que el terapeuta és capaç de desenvolupar permeten l'actuació a molts nivells de l'organisme. I no tan sols això, ens donarà una visió global de la nostra salut i orientarà en les necessitats específiques de cada persona, des d'activitat física i hàbits posturals, fins a descans o pautes alimentàries, entre d'altres.
Hi ha moltes disciplines i especialitats que ens poden ajudar en diferents àmbits de la nostra vida amb teràpies cada vegada més precises i especialitzades per oferir solucions als problemes més comuns. Els àmbits d'actuació no només es limiten a la traumatologia, hi ha terapeutes especialitzats en fisioteràpia reumatològica, dolors crònics, neurologia, pediatria, geriatria, ginecologia i obstetrícia, incontinència urinària, veterinària, teràpies alternatives, osteopatia...

Per descomptat el paper del fisioterapeuta en la vida d'un esportista és fonamental. Practiquin esport al nivell que sigui, el terapeuta pot acompanyar, aconsellar, i actuar per la prevenció, tractament, curació i recuperació de possibles lesions que puguin aparèixer. Així com donar consells de tot tipus per treure el màxim rendiment al nostre cos, i descobrir el camí cap a una vida amb plena salut.

0 comentaris


Sigues el primer en escriure un comentari...