Recuperació sòl pèlvic

A Fisioteràpia i Salut treballem una de les zones més importants a tractar a la dona, que és la zona del sòl pèlvic. Amb la rehabilitació del sòl pèlvic es pretén que la dona percebi, integri, controli i reforci la musculatura perineal dins del seu esquema corporal per aconseguir una tonicitat automàtica.

Recuperacio sòl pèlvic Recuperacio sòl pèlvic

El sòl pèlvic està format per un conjunt d’estructures òssies, musculars i tendinoses que formen una unitat funcional que sosté tots els òrgans del baix abdomen (bufeta, úter i sigma-recte), aguanta l’empenta de la resta del contingut abdominal i és travessat pels conductes (uretra, vagina i recte) que comuniquen els òrgans citats anteriorment i l’exterior, establint importants relacions anatòmiques i funcionals entre ells.

Hi ha una sèrie de causes i factors de risc que afebleixen el sòl pèlvic o intensifiquen el seu deteriorament com és l'herència, l'embaràs i el part causa principal i factor de risc més gran pel seu debilitament, algunes pràctiques esportives especialment d'impacte, la menopausa i l'envelliment degut als propis factors hormonals, alguns hàbits quotidians com retenir molta estona l'orina, patir estrenyiment, aixecar pesos,...i segons quines alteracions relacionades amb la pelvis com l'estrenyiment, prolapses uterins i rectals, sensació de pes en el perineu,...

Electroestimulació

Estimulació elèctrica de la musculatura del sòl pèlvic per provocar contraccions rítmiques i controlades.

Biofeedback

Consisteix a transformar en senyals visuals o acústiques, contraccions voluntàries i exercicis sol·licitats pel terapeuta per poder-los corregir.

Cinesiteràpia

Exercicis perineals dirigits pel terapeuta per reforçar la musculatura del perineu.

Exercicis abdominals hipopressius

Destinats a reforçar tota la faixa abdominal reduint la pressió exercida pel propi pes dels òrgans dins la cavitat abdominal i així evitar i prevenir forces expulsives del sòl pèlvic.

Exercicis de correcció postural

S'utilitzen per poder assolir una correcta posició corporal per tal de no exercir a nivell pèlvic forces indegudes.

A Fisioteràpia i Salut t'assessorarem en qualsevol dels problemes esmentats, si tens qualsevol dubte, posa't en contacte amb nosaltres.