GeneralFisioteràpia i Salut. Centre de fisioteràpia i osteopatia a La Garriga

El sòl pelvià és un conjunt de músculs, lligaments i teixits que mantenen els òrgans pelvians en la posició correcta i facilita el seu bon funcionament.
Quan el sòl pelvià es debilita o pateix alguna lesió poden aparèixer problemes que condicionen i empitjoren la qualitat de vida de la dona que els pateix.

Per exemple:
• Incontinència urinària, fecal o de gasos.
• Prolapses d’òrgans pelvians. Els músculs i teixits pelvians no poden sostenir a un o més òrgans pelvians, i aquests, baixen o fan pressió contra la bufeta.
• Dolors durant les relacions sexuals.
• Lumbàlgies.
• Dolors pelvians.
• Estrenyiment.

Existeixen factors de risc que poden influir al debilitament del sòl pelvià: embaràs, part vaginal, obesitat, cicatrius, estrenyiment crònic, tos crònica, menopausa o esports d’impacte.
La fisioteràpia uroginecològica és una solució eficaç per resoldre els diferents problemes del sòl pelvià sense haver de recórrer a fàrmacs o intervencions quirúrgiques.
És de vital importància la conscienciació sobre aquestes estructures i aprendre a reconèixer-les per integrar-les a la vida diària.
El més recomanable és el tractament preventiu, per evitar que apareguin els problemes al sòl pelvià. Una primera visita de valoració ens indicarà si hi ha algun tipus de disfunció per poder abordar-la com més aviat millor.
La rehabilitació del sòl pelvià en mans d’un fisioterapeuta uroginecològic especialitzat tracta i millora totes les patologies que puguin haver, millorant la qualitat de vida de la pacient i el seu estat general.
.